Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos

The increase in the production of food films and television programs around the world justify its research as they show the culture and traditions of societies. When people leave their countries and move to a new place, they create customs that merge with the old ones. The process is shown in differ...

Descripción completa

Guardado en:
Detalles Bibliográficos
Autores principales: Camacho Gómez, María del Carmen, Romero Delgado, Claudia Ivett
Formato: Artículo revista
Lenguaje:Español
Publicado: Centro de Investigaciones y Estudios sobre Cultura y Sociedad 2020
Materias:
Acceso en línea:https://revistas.unc.edu.ar/index.php/eticaycine/article/view/29255
Aporte de:
id I10-R10article-29255
record_format ojs
institution Universidad Nacional de Córdoba
institution_str I-10
repository_str R-10
container_title_str Revistas de la UNC
language Español
format Artículo revista
topic Food
Ethics
Tradition
Family
Culture
Comida
Ética
Tradiciones
Familia
Cultura
spellingShingle Food
Ethics
Tradition
Family
Culture
Comida
Ética
Tradiciones
Familia
Cultura
Camacho Gómez, María del Carmen
Romero Delgado, Claudia Ivett
Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
topic_facet Food
Ethics
Tradition
Family
Culture
Comida
Ética
Tradiciones
Familia
Cultura
author Camacho Gómez, María del Carmen
Romero Delgado, Claudia Ivett
author_facet Camacho Gómez, María del Carmen
Romero Delgado, Claudia Ivett
author_sort Camacho Gómez, María del Carmen
title Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
title_short Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
title_full Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
title_fullStr Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
title_full_unstemmed Comida, ética y tradiciones desde la frontera México–Estados Unidos
title_sort comida, ética y tradiciones desde la frontera méxico–estados unidos
description The increase in the production of food films and television programs around the world justify its research as they show the culture and traditions of societies. When people leave their countries and move to a new place, they create customs that merge with the old ones. The process is shown in different aspects such as food, and a good example of this is presented in the film Tortilla Soup, because it presents the changes in the life of Mexicans, who emigrate to the United States to find the desired American dream.
publisher Centro de Investigaciones y Estudios sobre Cultura y Sociedad
publishDate 2020
url https://revistas.unc.edu.ar/index.php/eticaycine/article/view/29255
work_keys_str_mv AT camachogomezmariadelcarmen comidaeticaytradicionesdesdelafronteramexicoestadosunidos
AT romerodelgadoclaudiaivett comidaeticaytradicionesdesdelafronteramexicoestadosunidos
bdutipo_str Revistas
_version_ 1764819782870237185