Effect of oats and wheat genotype on in vitro gas production kinetics of straw

Increases in cereals grain yield in the last decades have increased the accumulation of straw on the soil after harvest. Farmers typically open burn the straw to prepare the soil for the next crop, resulting in pollution, emission of greenhouse gases, erosion, loss of soil organic matter, and wildfi...

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Otros Autores: Peñailillo, Karen A., Aedo, María Fernanda, Scorcione Turcato, María Carolina, Mathias, Mónica L., Jobet, Claudio, Vial, Manuel, Lobos, Iris A., Saldaña, Rodolfo A., Escobar Bahamondes, Paul, Etcheverría, Paulina, Ungerfeld, Emilio M.
Formato: Artículo
Lenguaje:Inglés
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245 1 0 |a Effect of oats and wheat genotype on in vitro gas production kinetics of straw 
520 |a Increases in cereals grain yield in the last decades have increased the accumulation of straw on the soil after harvest. Farmers typically open burn the straw to prepare the soil for the next crop, resulting in pollution, emission of greenhouse gases, erosion, loss of soil organic matter, and wildfires. An alternative is feeding straw to ruminants, but straw nutritive value is limited by its high content of lignocellulose and low content of protein. Cereal breeding programs have focused on improving grain yield and quality and agronomic traits, but little attention has been paid to straw nutritive value. We screened straw from 49 genotypes of oats and 24 genotypes of wheat from three cereal breeding trials conducted in Chile for in vitro gas production kinetics. We found moderate effects of the genotype on gas production at 8, 24, and 40 h of incubation, and on the maximum extent and rate of gas production. Gas production was negatively associated with lignin and cellulose contents and not negatively associated with grain yield and resistance to diseases and lodging. Effects observed in vitro need to be confirmed in animal experiments before gas roduction kinetics can be adopted to identify cereal genotypes with more digestible straw. 
650 |2 Agrovoc  |9 26 
653 |a STRAW 
653 |a RUMINANTS 
653 |a GENOTYPES 
653 |a OATS 
653 |a WHEAT 
653 |a GAS PRODUCTION 
653 |a IN VITRO 
700 1 |a Peñailillo, Karen A.  |u Universidad de la Frontera. Facultad de Ingeniería y Ciencias. Departamento de Ingeniería Química. La Araucanía, Chile.  |9 73949 
700 1 |a Aedo, María Fernanda  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73950 
700 1 |9 72021  |a Scorcione Turcato, María Carolina  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Buenos Aires, Argentina. 
700 1 |a Mathias, Mónica L.  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73951 
700 1 |a Jobet, Claudio  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73953 
700 1 |a Vial, Manuel  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73952 
700 1 |a Lobos, Iris A.  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Remehue. Los Lagos, Chile.  |9 73954 
700 1 |a Saldaña, Rodolfo A.  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Remehue. Los Lagos, Chile.  |9 73955 
700 1 |a Escobar Bahamondes, Paul  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73961 
700 1 |a Etcheverría, Paulina  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73962 
700 1 |a Ungerfeld, Emilio M.  |u Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA). Centro Regional de Investigación Carillanca. La Araucanía, Chile.  |9 73963 
773 |t Animals  |g Vol.11, no.6 (2021), art.1552, 15 p., grafs., tbls. 
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