Transgenic Citrange troyer rootstocks overexpressing antimicrobial potato Snakin-1 show reduced citrus canker disease symptoms

Citrus canker is a major disease caused by Xanthomonas citri pv. citri. Snakin-1 is an antimicrobial peptide, which was previously shown to be effective against different bacterial and fungal diseases in potato, wheat and lettuce when expressed in transgenic plants. We generated transgenic Citrange...

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Detalles Bibliográficos
Otros Autores: Conti, G., Gardella, V., Vandecaveye, M. A., Gomez, Cecilia Andrea, Joris, G., Hauteville, C., Burdyn, L., Almasia, Natalia Inés
Formato: Artículo
Lenguaje:Inglés
Materias:
Acceso en línea:http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2020conti.pdf
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245 1 0 |a Transgenic Citrange troyer rootstocks overexpressing antimicrobial potato Snakin-1 show reduced citrus canker disease symptoms 
520 |a Citrus canker is a major disease caused by Xanthomonas citri pv. citri. Snakin-1 is an antimicrobial peptide, which was previously shown to be effective against different bacterial and fungal diseases in potato, wheat and lettuce when expressed in transgenic plants. We generated transgenic Citrange Troyer citrus rootstocks constitutively expressing this peptide and 5 different transgenic lines were challenged against virulent X. citri isolates. Challenge assays conducted in vitro using detached leaves and in planta by infiltration revealed a significant reduction of the number and size of canker lesions in some of the transgenic lines. 
650 |2 Agrovoc  |9 26 
653 |a CITRUS CANKER 
653 |a ANTIMICROBIAL PEPTIDES 
653 |a CITRANGE TROYER 
653 |a SNAKIN 
700 1 |a Conti, G.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Agrobiotecnología y Biología Molecular (IABIMO). Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Agrobiotecnología y Biología Molecular (IABIMO). Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Buenos Aires, Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Laboratorio de Toxicología. Área de Patología. Instituto de Patobiología. CICVyA. Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Genética. Buenos Aires, Argentina.  |9 73550 
700 1 |a Gardella, V.  |u Universidad Nacional de La Plata. Instituto de Biotecnología y Biología Molecular. La Plata, Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET - Universidad Nacional de La Plata. Instituto de Biotecnología y Biología Molecular. La Plata, Buenos Aires, Argentina.  |9 73551 
700 1 |a Vandecaveye, M. A.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Bella Vista (EEA Bella Vista). Corrientes, Argentina.  |9 73552 
700 |a Gomez, Cecilia Andrea  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concordia (EEA Concordia). Entre Ríos, Argentina.  |9 34095 
700 1 |a Joris, G.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concordia (EEA Concordia). Entre Ríos, Argentina.  |9 73553 
700 1 |a Hauteville, C.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concordia (EEA Concordia). Entre Ríos, Argentina.  |9 73554 
700 1 |a Burdyn, L.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concordia (EEA Concordia). Entre Ríos, Argentina.  |9 73555 
700 1 |a Almasia, Natalia Inés  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Agrobiotecnología y Biología Molecular (IABIMO). Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET - Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Agrobiotecnología y Biología Molecular (IABIMO). Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Genética. Buenos Aires, Argentina.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Buenos Aires, Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Laboratorio de Toxicología. Área de Patología. Instituto de Patobiología. CICVyA. Hurlingham, Buenos Aires, Argentina.  |9 69514 
773 |t Journal of Biotechnology  |g Vol.324 (2020), p.99–102, grafs., fot. 
856 |f 2020conti  |i En reservorio  |q application/pdf  |u http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2020conti.pdf  |x ARTI202204 
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942 |c ARTICULO 
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