Effects of pH and ionic strength on the protease activity of gastric extracts from the Coho salmon Oncorhynchus kisutch

The activity of fish acid proteases is strongly dependent on the pH, and many basic and applied works had focused on researching the pH-profile of digestive proteases using different buffered media. Nevertheless, enzymatic activity is also known to be affected by the ionic strength (IS) of the mediu...

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Detalles Bibliográficos
Otros Autores: Márquez, Lorenzo, Hernández, Adrián J., Carvalho, Edison S. M., Morales, Gabriel A., Dantagnan, Patricio, Díaz, Manuel, Moyano, Francisco J.
Formato: Artículo
Lenguaje:Inglés
Materias:
PH
Acceso en línea:http://ri.agro.uba.ar/files/download/articulo/2019marquez.pdf
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245 1 0 |a Effects of pH and ionic strength on the protease activity of gastric extracts from the Coho salmon Oncorhynchus kisutch 
520 |a The activity of fish acid proteases is strongly dependent on the pH, and many basic and applied works had focused on researching the pH-profile of digestive proteases using different buffered media. Nevertheless, enzymatic activity is also known to be affected by the ionic strength (IS) of the medium. The present work is aimed at researching the combined effects of pH (2.5, 3.0, 3.5, 3.75 and 4.0) and IS (50, 100 and 200 mM) on the protease activity of gastric extracts of juvenile Coho salmon Oncorhynchus kisutch. It is concluded that the activity of Coho salmon gastric proteases is maximal at pH 2.5-3.0, drops towards pH 4.0 irrespective of ionic strength, and they showed a lower activity at IS 50 mM in comparison to IS 100 or 200 mM. The present results point out to the convenience of considering the effect of ionic strength when measuring the activity of fish gastric proteases. 
653 |a ONCORHYNCHUS KISUTCH 
653 |a COHO SALMON 
653 |a GASTRIC PROTEASES 
653 |a ENZYMATIC ACTIVITY 
653 |a PH 
653 |a IONIC STRENGTH 
700 1 |a Márquez, Lorenzo  |u Universidad Católica de Temuco. Facultad de Recursos Naturales. Departamento de Ciencias Agropecuarias y Acuícolas. Núcleo de Investigación en Producción Alimentaria. Temuco, Chile.  |9 67731 
700 1 |a Hernández, Adrián J.  |u Universidad Católica de Temuco. Facultad de Recursos Naturales. Departamento de Ciencias Agropecuarias y Acuícolas. Núcleo de Investigación en Producción Alimentaria. Temuco, Chile.  |9 67806 
700 1 |a Carvalho, Edison S. M.  |u Instituto Gulbenkian de Ciência, Telomeres and Genome Stability Group. Oeiras, Portugal.  |u Universidade de Cabo Verde. Praia-Santiago, Cabo Verde, Portugal.  |9 71469 
700 1 |a Morales, Gabriel A.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Producción Animal. Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET - Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Veterinarias. Instituto de Investigaciones en Producción Animal (INPA). Buenos Aires, Argentina.  |9 14613 
700 1 |a Dantagnan, Patricio  |u Universidad Católica de Temuco. Facultad de Recursos Naturales. Departamento de Ciencias Agropecuarias y Acuícolas. Núcleo de Investigación en Producción Alimentaria. Temuco, Chile.  |9 71470 
700 1 |a Díaz, Manuel  |u Universidad de Almería. Departamento de Biología y Geología. Grupo de Nutrición y Alimentación Animal. Almería, España.  |9 42256 
700 1 |a Moyano, Francisco J.  |u Universidad de Almería. Departamento de Biología y Geología. Grupo de Nutrición y Alimentación Animal. Almería, España.  |9 61024 
773 0 |t Latin American journal of aquatic research  |g Vol.47, no.5 (2019), p.860-864, tbls. 
856 |f 2019marquez  |i en internet  |q application/pdf  |u http://ri.agro.uba.ar/files/download/articulo/2019marquez.pdf  |x ARTI202003 
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