Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading

Nitrogen fertilisation at heading is a practice for increasing grain protein content in malting barley. The objective of this study was to assess the effects of fertilisation on grain protein, the content and composition of hordeins, and relationship tomalt quality. In 25 field experiments in the Ar...

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Detalles Bibliográficos
Otros Autores: Prystupa, Pablo, Peton, Andrés, Pagano, Eduardo Antonio, Ferraris, Gustavo, Ventimiglia, Luis A., Loewy, Tomás, Gómez, Federico Manuel, Gutiérrez Boem, Flavio Hernán
Formato: Artículo
Lenguaje:Inglés
Materias:
Acceso en línea:http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2022prystupapablo1.pdf
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Aporte de:Registro referencial: Solicitar el recurso aquí
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245 1 0 |a Grain hordein content and malt quality as affected by foliar nitrogen fertilisation at heading 
520 |a Nitrogen fertilisation at heading is a practice for increasing grain protein content in malting barley. The objective of this study was to assess the effects of fertilisation on grain protein, the content and composition of hordeins, and relationship tomalt quality. In 25 field experiments in the Argentine Pampas, the effect of foliar nitrogen fertilisation at heading on the grain protein contentwas evaluated. In five experiments, the content and composition of hordeins and some malting quality indices was assessed. Nitrogen fertilisation at heading increased grain protein content, hordein content and the proportion of hordein C, and decreased the proportion of hordein B. In addition, malts obtained from the grains of the crops fertilised with nitrogen at heading had lower extract and higher hardness than those obtained without fertilisation. Malt extract was negatively associated with total hordein (or protein) content and positively with grain size. The inclusion of the fractions into which hordeins are classified did not improve the explanatory models for malt extract. Therefore, the composition of hordein does not seem to be a determining factor for malt extract when comparing samples with and without nitrogen fertilisation at heading. 
650 |2 Agrovoc  |9 26 
653 |a MALT QUALITY 
653 |a GRAIN 
653 |a NITROGEN 
653 |a FERTILISATION 
653 |a HEADING 
700 1 |9 9214  |a Prystupa, Pablo  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina. 
700 1 |a Peton, Andrés  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Bioquímica. Buenos Aires, Argentina.  |9 27255 
700 1 |a Pagano, Eduardo Antonio  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Biología Aplicada y Alimentos. Cátedra de Bioquímica. Buenos Aires, Argentina.  |9 6303 
700 1 |a Ferraris, Gustavo  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Pergamino (EEA Pergamino). Pergamino, Buenos Aires, Argentina.  |9 49056 
700 1 |a Ventimiglia, Luis A.  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). UEEA Nueve de Julio. Buenos Aires, Argentina.  |9 7992 
700 1 |a Loewy, Tomás  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Bordenave (EEA Bordenave). Buenos Aires, Argentina.  |9 38007 
700 1 |a Gómez, Federico Manuel  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |9 37896 
700 1 |a Gutiérrez Boem, Flavio Hernán  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Ingeniería Agrícola y Uso de la Tierra. Cátedra de Fertilidad y Fertilizantes. Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |9 6387 
773 |t Journal of the Institute of Brewing  |g Vol.127, no.3 (2021); p.224–231, tbls., grafs. 
856 |f 2022prystupapablo1  |i En reservorio  |q application/pdf  |u http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2022prystupapablo1.pdf  |x ARTI202209 
856 |u https://www.wiley.com/  |z LINK AL EDITOR 
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