The relationship between gastronomic tourism and agrodiversity in Humahuaca (Jujuy, Argentina): an ethnobotanical perspective.
Introduction and objectives: The relationship between food, tourism and agrodiversity has been widely approached. In Humahuaca Ravine, the cuisine for tourism include Andean products combined in both traditional and novel dishes. The aim of this contribution is to analyze the local knowledge related...
Guardado en:
| Autores principales: | Petrucci, Natalia, Acosta, Marina E., Lambaré, Daniela Alejandra, Pochettino, María Lelia, Hilgert, Norma I. |
|---|---|
| Formato: | Artículo revista |
| Lenguaje: | Español |
| Publicado: |
Sociedad Argentina de Botánica
2022
|
| Materias: | |
| Acceso en línea: | https://revistas.unc.edu.ar/index.php/BSAB/article/view/32684 |
| Aporte de: |
Ejemplares similares
-
Otros alimentos vegetales que América sigue dando al mundo: un abordaje desde las especies marginadas e infrautilizadas (EMI)
por: Pochettino, María L., et al.
Publicado: (2025) -
Ten important questions/issues for ethnobotanical research
por: Albuquerque, Ulysses Paulino de, et al.
Publicado: (2019) -
Cuando los saberes no dialogan: prácticas en conflicto en el Parque Costero Sur (Buenos Aires)
por: Doumecq, María Belén, et al.
Publicado: (2020) -
When knowledges do not talk. Practices in conflict in the Parque Costero del Sur (Province of Buenos Aires)
por: Doumecq, María B.; Laboratorio de Etnobotánica y Botánica Aplicada, Facultad de Ciencias Naturales y Museo, Universidad Nacional de La Plata, La Plata, Buenos Aires, Argentina. E-mail: mbelendoumecq@gmail.com Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), et al.
Publicado: (2020) -
La yaquispala: prácticas locales, memoria y conservación
por: Bartl, Bárbara
Publicado: (2019)